Tom Smit

Natuur-Landschap en Macro Fotografie

Docent
Tom Smit

Tom fotografeert als van kleins af aan. Zijn moeder was actief met de fotografie en dat is ook overgeslagen op Tom. Van kinds af aan was het de natuur die hem het meeste trok en dan met name de kleine natuur. Hoe kleiner hoe leuker. Macrofotografie zat er dus al vroeg in. 

Later is Tom zich ook gaan toeleggen op andere fotografie onderdelen waarbij het technische aspect wel het belangrijkste is. Oud genoeg om het analoge fotografie tijdperk ten volle meegemaakt te hebben is Tom in 2000 begonnen met de digitale fotografie.

Hij heeft zeer veel tijd gestoken om zijn kennis te verbreden en is rond 2008 begonnen met het geven van workshops samen met zijn vaste fotomaatje.

Ook het volgen van workshops was nodig om kennis te vergroten en bij te houden. Denk aan fotoshop (idd bij Digidiaal), Lightroom, Premiere Pro,  maar ook veel zelfstudie.  Er is genoeg te vinden op het internet waar je mee aan de slag kunt. 

Later is daar ook de Fotovakschool nog bij gekomen en ook de nodige drone bewijzen zijn verzameld.

Aantal jaar geleden samen met zijn partner een eigen studio gekregen waar ze ook hun tijd doorbrengen. 

Andere takken van fotografie zijn reportages (o.a. sport-, bedrijfs- en reisreportages), productfotografie en foodfotografie.

Ook technieken als extreme macro, microfotografie of onderwater fotografie houden Tom zeer bezig.

De laatste jaren is daarnaast ook het begeleiden van fotoreizen erbij gekomen. In eerste instantie door ons zelf georganiseerd, maar later ondergebracht bij een fotoreisorganisatie en daar zijn we nu als reisbegeleider actief met bestemmingen van Terschelling tot Zuid Afrika en Nepal.

Foto's van Tom

© 2023 Digidiaal Fotografie en Beeldbewerking - Powered by Maatos