Workshop: Foto-excursie Rietsnijden

Workshop
Foto Excursie Rietsnijden

Wat ga je leren?

Riet is onlosmakelijk verbonden met het Hollandse landschap. Het wordt dan ook nog volop geteeld. Niet alleen levert dit Hollandse riet volgens velen het beste riet op maar ook worden op deze wijze natuurgebieden onderhouden.

Zonder maaien zou een rietland binnen een paar jaar veranderen in een wilgenbos. Dat gaat ten koste van de natuurwaarde, waterkwaliteit en recreatiewaarde.

Voordat het broedseizoen begint moet het riet geoogst zijn. Harde werkers en sterke kerels die rietsnijders! Echte natuurmensen!

Tot 15 april zijn ze zes dagen in de week aan het werk om het riet te oogsten. Voor een deel groeit het riet in prachtige gebieden beheerd door Natuurmonumenten. Het riet wordt gebruikt door de rietdekkers die er daken van maken.

In deze foto-excursie gaan we op bezoek bij rietsnijder Wout van de Belt. Afhankelijk van de weersomstandigheden en bereikbaarheid worden we per boot opgehaald om naar de locatie te worden gebracht. Daar kunnen we het interessante werk van de rietsnijders naar hartelust fotograferen. Dat gaat vast en zeker veel mooie foto`s opleveren.

Voor wie? iedereen is van harte welkom.

Waar? Nationaal Park Weerribben-Wieden Belt-Schutsloot en/of omgeving Vervoer? Eigen vervoer of carpoolen.

Max. aantal deelnemers; 8 Kosten; € 67,- incl. btw.

* bij echt slecht weer gaat de workshop niet door en wordt deze verzet.

Na deelname aan deze foto-excursie houdt de service van Digidiaal niet op en heeft u onbeperkt toegang tot de besloten Facebook groep Digidiaal Platform. De groep is bedoeld om de (oud) cursisten van Digidiaal een platform te bieden waar ze elkaar kunnen inspireren, vragen kunnen stellen, tips&tricks met elkaar kunnen delen en foto’s kunnen uploaden.

Voorwaarden: 

Minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers per workshop. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum of deelnemer krijgt het cursusgeld terug gestort.

Klik op onderstaande miniaturen voor een grote foto.

Schrijf je in voor een van de workshops

Maart

Ochtend
67
  • 2 Maart 2024
  • Nationaal Park Weerribben-Wieden
  • Hans van de Vlekkert
  • 08:00 - 11:00
VOL

Maart

Ochtend
67
  • 16 Maart 2024
  • Nationaal Park Weerribben-Wieden
  • Hans van de Vlekkert
  • 08:00 - 11:00
VOL
© 2024 Digidiaal Fotografie en Beeldbewerking - Powered by Maatos