Workshop: Creatieve natuurfotografie

Workshop
Creatieve natuurfotografie

Wat ga je leren?

Bij deze natuurfotografie fotoworkshop gaan we op zoek naar de grenzen van de traditionele natuurfotografie. Licht, schaduw, sfeer, beweging en onscherpte zijn hierin belangrijke elementen. Waar ligt jouw grens? Je fotografeert op je eigen manier en vanuit je eigen interesse. Samen aan de slag in de gezelligheid van de groep onder begeleiding van een gedreven professional. Zoeken naar persoonlijke en creatieve natuurfoto’s.

 

Diverse fotografische technieken zullen langskomen. Zoals: lange sluitertijden (ICM), bewust onscherpte creëren, zwart wit fotografie, meervoudige belichting, high key en low key, bokeh effect, creatieve witbalans en andere technieken. De workshop bestaat uit praktische uitleg, voorbeelden, tips, theorie en toepasselijke foto opdrachten. De nadruk ligt op de praktijk en de persoonlijke begeleiding in het veld. Je wordt gestimuleerd en begeleid om anders en verder te kijken dan je eerste beeld.

Maar het belangrijkste blijft je eigen creativiteit. Het spel van een ander kader, keuze van je standpunt en je eigen persoonlijke invalshoek. Fotograferen op gevoel of ga je toch voor het klassieke plaatje? Hoe kan het ook anders? Maak je een registratie of een impressie? Door welke fotografische bril kijk jij? Onder begeleiding van professioneel natuurfotograaf Ernst Kremers verken je met je digitale camera op creatieve wijze de mooie omgeving van de Duursche Waarden langs de IJssel. We gaan er een leuke fotodag van maken!

Wat mee te nemen.

digitale camera en toebehoren.

Eventueel handleiding camera. (bijvoorbeeld voor het knopje van de meervoudige belichting)
Bij deze workshop is er geen lunch inbegrepen. Je kunt zelf een lunchpakketje meenemen.

Overige.

Tevens heeft u na deze workshop onbeperkt toegang tot de besloten Facebook groep Digidiaal Platform. De groep is bedoeld om de (oud) cursisten van Digidiaal een platform te bieden waar ze elkaar kunnen inspireren, vragen kunnen stellen, tips & tricks met elkaar kunnen delen en foto’s kunnen uploaden.

Voorwaarden: minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers per workshop. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum of deelnemer kan reservering kosteloos omboeken naar een andere workshop. Bij slechte weersverwachtingen kan workshop uiterlijk 2 uur voor aanvang telefonisch of per mail worden geannuleerd. Voor het volgen van deze workshop gaan we ervan uit dat je de basiskennis van de fotografie onder de knie hebt. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

Workshopleider : Ernst Kremers 

Schrijf je in voor een van de workshops

Creatieve Natuurfotografie

Mei 2024
95
  • 18-5
  • Duursche Waarden bij Wijhe
  • Ernst Kremers
  • 9:00 - 15:00 uur
Nieuw
© 2024 Digidiaal Fotografie en Beeldbewerking - Powered by Maatos