Workshop: Macro Fotografie

Workshop
Macro Fotografie: Vroege voorjaarsbloeiers

Wat ga je leren?

Op landgoed Hackfort bij Vorden is ieder voorjaar een ware bloemenzee te zien. Deze bloemenpracht wordt ook wel liefkozend ‘Stinzenpaleis’ genoemd. Het zijn stinzenplanten; historische verwilderende sierplanten. In deze workshop gaan we de voorjaarsbloeiers van dat moment op een speelse en creatieve wijze vastleggen. Te zien zijn o.a. slanke sleutelbloem, zomerklokjes, wilde narcis, bosanemonen en kievitsbloemen. Een zoektocht naar nieuwe verfrissende foto’s. Spelen met licht, schaduw, sfeer, beweging en onscherpte.

De tere en fragiele bloemen leggen we met een creatieve aanpak vast. Languit op je buik of toch een ander standpunt? Door goed gebruik van de juiste lens, een evenwichtige compositie, mooi licht en het bewust creëren van onscherpte fotograferen we de voorjaarsbloeiers op een sfeervolle wijze. De achtergrond en omgeving blijken zeer bepalend. We gaan op ontdekkingsreis in de wereld van de creatieve macrofotografie.

Verschillende creatieve fotografische technieken zullen behandeld worden zoals: bewust onscherpte creëren, zwart-wit fotografie, meervoudige belichting, high key, low key, bokeh effect en creatieve witbalans. Maar het belangrijkste blijft je eigen creativiteit. Het spel van een ander kader en keuze van je standpunt.

Het doel van deze workshop is om met opgedane technieken en inzichten de basisvaardigheden van creatieve macrofotografie onder de knie te krijgen en natuurlijk om met sfeervolle foto’s thuis te komen … maar ook om er met z’n allen een leuke en gezellige ochtend van te maken!

 

Wat mee te nemen.

digitale camera en toebehoren (extra geheugenkaartjes, accu’s, macrolens, maar ook andere lenzen als je die hebt).

rijstzak en/of statief.

Een vuilniszak of broek die vuil mag worden om vanuit een laag standpunt foto’s te maken

Overige.

Tevens heeft u na deze workshop onbeperkt toegang tot de besloten Facebook groep Digidiaal Platform. De groep is bedoeld om de (oud) cursisten van Digidiaal een platform te bieden waar ze elkaar kunnen inspireren, vragen kunnen stellen, tips & tricks met elkaar kunnen delen en foto’s kunnen uploaden.

Voorwaarden: minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers per workshop. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum of deelnemer kan reservering kosteloos omboeken naar een andere workshop. Bij slechte weersverwachtingen kan workshop uiterlijk 2 uur voor aanvang telefonisch of per mail worden geannuleerd. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

Voor het volgen van deze workshop gaan we ervan uit dat je de basiskennis van de fotografie onder de knie hebt en je je apparatuur kent. De aanwezigheid van de bloemen zijn afhankelijk van het tijdstip, weer en seizoen en kunnen dus anders uitpakken. De parkeerkosten bij landgoed Hackfort zijn voor eigen rekening.

Onder de inschrijfformulieren zie je voorbeeld foto’s macrofotografie.

Schrijf je in voor een van de workshops

Macro Fotografie

Vroege Voorjaarsbloeiers
87
  • 13-4
  • Landgoed Hackfort, Vorden
  • Ernst Kremers
  • 9:00 - 13:00 uur
VOL
© 2024 Digidiaal Fotografie en Beeldbewerking - Powered by Maatos