Workshop: Beeldtaal

Workshop
Beeldtaal

Wat ga je leren?

Wil jij beeld begrijpen en je fotografie naar een hoger niveau brengen volg dan de workshop Beeldtaal. 

Foto’s zijn er niet alleen om een deel van de werkelijkheid te tonen, maar ook om een verhaal op te bouwen of gevoelens en sfeer over te brengen. Wil je dit bewerkstelligen dan moet je beeldgeletterd zijn en is kennis van beeldtaal noodzakelijk. Het is een belangrijke aanvulling op ambachtelijk fotograferen.

Tijdens de workshop maakt docent Gerald Peterson gebruik van vele (deels eigen) afbeeldingen om de begrippen/onderdelen toe te lichten en te ondersteunen. De theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten.

De workshop is praktijkgericht en de deelnemers gaan in de workshop zelf aan de slag met het analyseren van beelden.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van de volgende onderdelen:

Gestalt: de manier waarop je hersenen beeld verwerken
Semiotiek: tekens in afbeeldingen en de betekenis/interpretatie daarvan

Retorica: hoe je met je beelden kunt overtuigen.
Er wordt gewerkt in kleine groepen zodat maximale aandacht naar de deelnemers uitgaat en er voldoende tijd is om vragen te stellen. Eigen laptop meenemen mag, maar is niet noodzakelijk.

Na afloop ben je in staat om:

te begrijpen waarom sommige elementen wel en andere niet zijn te onderscheiden, tekens te herkennen en wat deze betekenen,
aan te geven hoe het komt dat een bepaald beeld zo sterk werkt.
Deze vaardigheden kunnen worden toegepast in je eigen fotografie. Je ontvangt tevens een handout zodat je niet alles hoeft op te schrijven.

Na deelname aan deze workshop houdt de service van Digidiaal niet op en heeft u onbeperkt toegang tot de besloten Facebook groep “Digidiaal Platform”. De groep is bedoeld om de (oud) cursisten van Digidiaal een platform te bieden waar ze elkaar kunnen inspireren, vragen kunnen stellen, tips&tricks met elkaar kunnen delen en foto’s kunnen uploaden.

Voorwaarden: minimaal 5, maximaal 10 deelnemers per workshop. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum of deelnemer kan reservering kosteloos omboeken naar een andere workshop. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden

 

Schrijf je in voor een van de workshops

Maart 2024

Avond
77
  • 6-3
  • Deventer
  • Gerald Peterson
  • 19:15 - 22:00 uur

Oktober 2024

Avond
77
  • nnb
  • Deventer
  • Gerald Peterson
  • 19:15 - 22:00 uur
© 2024 Digidiaal Fotografie en Beeldbewerking - Powered by Maatos