Workshop: Macro Fotografie Voorjaar

Workshop
Macro Fotografie: Voorjaar

Wat ga je leren?

Welkom in het paradijs! In een klein en idyllisch gebiedje liggen sprengen, mooie vennetjes, heideveldjes en fotogenieke beken vlakbij elkaar. Hier maak je kans om naar hartenlust libellen, juffers, vlinders, hagedissen, vele soorten bloemen en nog veel meer moois te fotograferen. Het natuurgebied staat in de volksmond bekend als ‘Het Paradijs’. Een topdecor dus voor creatieve macrofotografie!  Een zoektocht naar nieuwe verfrissende foto’s. Spelen met licht, schaduw, sfeer, beweging en onscherpte.

Languit op je buik of toch een ander standpunt? Door goed gebruik van de juiste lens, een evenwichtige compositie, mooi licht en het bewust creëren van onscherpte fotograferen we al het kleine op een sfeervolle wijze. De achtergrond en omgeving blijken zeer bepalend. We gaan op ontdekkingsreis in de wereld van de creatieve macrofotografie.

Verschillende creatieve fotografische technieken zullen behandeld worden zoals: bewust onscherpte creëren, high key, low key, bokeh effect en creatieve witbalans. Maar het belangrijkste blijft je eigen creativiteit. Het spel van een ander kader en keuze van je standpunt.

Het doel van deze workshop is om met opgedane technieken en inzichten de basisvaardigheden van creatieve macrofotografie onder de knie te krijgen en natuurlijk om met een sfeervolle foto’s thuis te komen … maar ook om er met z’n allen een leuke en gezellige ochtend van te maken!

 

Wat mee te nemen.

digitale camera en toebehoren (extra geheugenkaartjes, accu’s, macrolens, maar ook andere lenzen als je die hebt).

rijstzak en/of statief.

Een vuilniszak of broek die vuil mag worden om vanuit een laag standpunt foto’s te maken

Overige.

Tevens heeft u na deze workshop onbeperkt toegang tot de besloten Facebook groep Digidiaal Platform. De groep is bedoeld om de (oud) cursisten van Digidiaal een platform te bieden waar ze elkaar kunnen inspireren, vragen kunnen stellen, tips & tricks met elkaar kunnen delen en foto’s kunnen uploaden.

Voorwaarden: minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers per workshop. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum of deelnemer kan reservering kosteloos omboeken naar een andere workshop. Bij slechte weersverwachtingen kan workshop uiterlijk 2 uur voor aanvang telefonisch of per mail worden geannuleerd. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

Voor het volgen van deze workshop gaan we ervan uit dat je de basiskennis van de fotografie onder de knie hebt en je je apparatuur kent.

Workshopleider : Ernst Kremers 

Onder de inschrijfformulieren zie je voorbeeld foto’s macrofotografie.

Schrijf je in voor een van de workshops

Macro Fotografie

Voorjaar
87
  • 10-5
  • Landgoed Klein Bylaer, Barneveld
  • Ernst Kremers
  • 9:00 - 13:00 uur
NIEUW
© 2024 Digidiaal Fotografie en Beeldbewerking - Powered by Maatos