Oktober 2023 Nieuws

Jan Haitsma
  | 
26 september 2023

Photoshop 2024 versie is uit

Recent heeft Adobe zijn nieuwste versie van Photoshop uitgebracht. Vanaf maart werkten al velen met de Beta versie i.p.v. de originele versie van Photoshop. Want het spectaculaire Generatief Vullen was geintroduceerd in de beta versie. AI veranderde de fotografie wereld voor altijd.

Vanuit het niets een foto “maken”. Dat kon al in de beta versie of via Adobe Firefly, maar dus vanaf heden definitief in de reguliere Photoshop.
Maar ook het retoucheren is een stuk beter geworden. Iets verwijderen uit je foto kun je nu doen met de verbeterde “Verwijderen” Tool of via de contextuele taakbalk met Generatief Vullen. De resultaten zijn echt geweldig. Wat scheelt dat een hoop tijd met begin van het jaar om een Photoshop klusje gedaan te krijgen.

Voor de zomervakantie heb ik nog een Webinar gegeven voor de Nikon Club Nederland. Daarin ben ik uitgebreid ingegaan op alle nieuwe ontwikkelingen van AI in Photoshop. Een kort demo filmpje heb ik gemaakt. Klik op onderstaande video om deze te bekijken. In de nabije toekomst zal ik meer filmpjes hierover laten zien.

Bovenstaand de originele foto, gemaakt tijdens een praktijkdag Fotografie, stukje straatfotografie. In onderstaande foto heb ik aan de rechterkant de mensen verwijderd, bij de man met baard een hond en wat plassen water toegevoegd en aan de linkerkant de foto uitgebreid. Dit is allemaal mogelijk in de nieuwe Photoshop. Voorheen was je daar enorm veel tijd aan kwijt, nu in slechts een paar minuten. En kijk eens, zelfs in de waterplassen worden reflecties toegevoegd.

Nieuwe Photoshop Vervolg cursus

We zijn recent gestart met de Photoshop Starters cursus van 5 lessen. En vanaf 9 november start ik een geheel nieuwe vervolgcursus Photoshop in Deventer van 4 avonden. Hierin gaan we uitgebreid in op Retoucheren, Kleur en Zwartwit, Kleurbeheer, Colorgrading, Special effects met je foto’s. Werken met Filters en AI, het maken van eigen Macro’s (Handelingen) en meer.

Heb je de basis onder de knie dan is dit de cursus die je moet volgen. Haal alles uit de kast en ontwikkel je creativiteit met deze nieuwe Vervolgcursus Photoshop.

4 avonden, inclusief cursusboek voor 227 euro inclusief btw.

Meer informatie en inschrijven via deze link

1 op 1 prive training bij jou thuis of in Deventer

Steeds meer mensen maken gebruik van mijn 1 op 1 training. Wil jij heel gericht kennis opdoen of vragen / problemen opgelost hebben? Maak dan gebruik van deze service. Mogelijkheid is om dit ook Online te doen, maar ook aan huis is geen probleem.
Zie je even door de bomen het bos niet meer met al die foto’s op je harde schijf of werkt Lightroom niet lekker meer, is het een complete chaos geworden met al die foto’s? Ik help je uit de brand.

Voor meer info klik op deze link.

Smartphone fotografie als personeelsuitje

De afgelopen periode heb ik veel workshops Smartphone Fotografie gegeven voor bedrijven of verenigingen. Erg leuk om te doen. Een ontspannen middag of avond en lekker aan de slag met de camera op je telefoon? Al spelenderwijs betere foto’s leren maken en ook nog eens op je telefoon bewerken? Ja dat gaan we je allemaal leren. Ook leuke creatieve oefeningen. Informeer naar de mogelijkheden en vraag een offerte op maat.

Nog meer leuke workshops op korte termijn in oktober

Oktober is Workshop Maand!

1-10 STREETLIGHT door Arno de Bruijn – Op locatie buiten met je opzetflitser creatieve foto’s maken, dat leer je in deze workshop. Leer alles uit je flitser halen! Off-camera technieken. Bij deze workshop leer je echt anders en heel creatief kijken.

4-10 MASTERCLASS 2.0 BRENDAN DE CLERCQ.    VOL

5-10 WERKEN MET DE OPZETFLITSER door Jan Haitsma.  Leer de basis van je flitser. Na het volgen van deze workshop weet je precies hoe je flitser werkt en hoe je er de mooiste foto’s mee kunt maken.

7-10 STRAATFOTOGRAFIE IN ZUTPHEN door Gerald Peterson. Een 4 uur durende workshop straatfotografie. Gerald leert jou alle kneepjes van dit vakgebied. Leren kijken, camerakennis, het juiste moment kiezen, compositieregels en veel meer.

8-10 MASTERCLASS PORTRET -EN FASHION FOTOGRAFIE door Brendan de Clercq

Leer flitsen als een Pro in deze workshop, Brendan neemt je stap voor stap aan de hand om het licht te verstaan. Na deze workshop weet jij exact hoe licht werkt en hoe je dit kunt sturen en manipuleren.

11-10 SMARTPHONE FOTOGRAFIE AVOND EDITIE IN DEVENTER door Jan Haitsma

Smartphone fotografie is super populair, en in deze workshop leer je veel compositieregels, het fotograferen in de avond, veel tips&tricks en ook nog eens je foto omtoveren tot een WAUW foto door middel van foto bewerking op je telefoon.

17-10 BEELDTAAL door Gerald Peterson. Super interessante workshop om op een andere manier naar je foto’s te kijken. Verdieping van je kijk op foto’s. Haal meer zeggingskracht uit je foto’s in deze workshop.

18-10 AVONDFOTOGRAFIE door Jan Haitsma. Misschien wel de leukste workshop van Digidiaal :-). Jan leert je sfeervolle foto’s maken in het donker. Van de skyline van Deventer naar de sprookjesachtige oude Middeleeuwse steegjes van de mooie binnenstad. Ook HDR Fotografie komt uitgebreid aan de orde. Heb je deze workshop nog niet gedaan? Pak dan deze kans!

HAPPY LEARNING BIJ DIGIDIAAL!

Artikel uit de categorie:
Nieuwsbrief

0 Reacties op "Oktober 2023 Nieuws"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Digidiaal Fotografie en Beeldbewerking - Powered by Maatos