Workshop: Minimalistisch Zwart-Wit

Workshop
Minimalistisch Zwart - Wit

workshop minimalistisch zwart-wit

Wat ga je leren?

Op de weidse vlakte van het Kootwijkerzand gaan we op zoek naar foto’s die rust uitstralen. Spelen met grafische vormen, lijnen, vlakken en kaders in zwart-wit. De kracht van eenvoud!

In deze fotoworkshop gaan we minimalistische beelden maken. Sfeervolle foto’s met een rustieke uitstraling in zwart-wit. Door het ontbreken van kleur kom je sneller tot de essentie. Maar ook door de juiste fotografische onderwerpen te kiezen en het juiste kader te gebruiken versterken we de fijne sfeer in het beeld. Hoe breng je rust of juist spanning in je foto? Hoe stel je de camera in bij zwart-wit fotografie? Wat is een minimalistische foto? Op welke wijze geef je het gevoel van de ruimte om je heen weer? Of kies je juist voor de eenvoud van een simpel en eenvoudig detail?

Bij het fotograferen in minimalistisch zwart-wit moet je als ware door een andere bril leren kijken. Contrasten, vormen en lijnwerking in het beeld worden belangrijker. Ernst zal je hierbij begeleiden en helpen. Eén van de technieken die we gaan behandelen is door te werken met extra lange sluitertijden, maar is niet het belangrijkste. We gaan bewust met een kleine groep zodat iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt. Na deze workshop kijk je anders rond en zie je nieuwe fotografische mogelijkheden!

De workshop vindt plaats op één van de laatste echte stuifzandgebieden op de Veluwe. Een uitgestrekt gebied met veel fotografische mogelijkheden voor stijlvolle zwart-wit foto’s. De elementen hebben vrij spel op deze vlakte. Grillig gevormde vliegdennen en zandribbels vormen een fotogeniek decor. In dit prachtige gebied heerst rust en kunnen we ons vrij bewegen.

Wat mee te nemen.

digitale camera en toebehoren, statief is aanbevolen.

De lenzen waar je graag meewerkt.

Een ND filter als je die hebt, maar niet noodzakelijk.

Overige.

Tevens heeft u na deze workshop onbeperkt toegang tot de besloten Facebook groep Digidiaal Platform. De groep is bedoeld om de (oud) cursisten van Digidiaal een platform te bieden waar ze elkaar kunnen inspireren, vragen kunnen stellen, tips & tricks met elkaar kunnen delen en foto’s kunnen uploaden.

Voorwaarden: minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers per workshop. Wandelafstand 3 tot 6 kilometer. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum of deelnemer kan reservering kosteloos omboeken naar een andere workshop. Ook bij minder goed weer gaat deze workshop door. Bij slechte weersverwachtingen kan de workshop uiterlijk 2 uur voor aanvang telefonisch of per mail worden geannuleerd. Voor het volgen van deze workshop gaan we ervan uit dat je de basiskennis van de fotografie onder de knie hebt. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

Workshopleider : Ernst Kremers 

Onder de inschrijfformulieren zie je voorbeeld foto’s.

Schrijf je in voor een van de workshops

Minimalistisch ZW

Mei 2024
87
  • 12-5
  • Kootwijkerzand
  • Ernst Kremers
  • 11:00 - 16:00 uur
Nieuw!
© 2024 Digidiaal Fotografie en Beeldbewerking - Powered by Maatos