Workshop: Landschap Fotografie

Workshop
Landschap Fotografie De IJssel

Wat ga je leren?

In deze workshop laten we ons inspireren in het klassieke Hollandse decor van de Gelderse IJssel om sfeervolle landschapsfoto’s te maken. De Gelderse IJssel is al sinds mensenheugenis een inspiratiebron voor kunstenaars. Beroemde kunstschilders vereeuwigden het water, de uiterwaarden en de natuur. Het stromende water van de IJssel, de weidsheid van het rustieke landschap en de indrukwekkende wolkenluchten leiden tot de mooiste kunstwerken. Ook voor de landschapsfotograaf van vandaag zijn er hier prachtige beelden te maken! Bij deze avondversie van de workshop ‘Landschapsfotografie: de IJssel’ werken we naar het mooie laatste licht voor zonsondergang toe.

Verschillende technische aspecten van landschapsfotografie komen aan bod: lenskeuze, instellingen camera, histogram, scherptediepte, gebruik statief en het gebruik van diverse filters (polarisatiefilter, grijsverloopfilter en ND-filter). Ook belangrijke zaken als: vormen en structuren, compositie en vlakverdeling, standpunt en kader, gebruik van licht en het sturen van het oog van de kijker komen aan bod. Met deze workshop ‘Landschapsfotografie: de IJssel’ leg je de basis voor jouw mooie landschapsfoto’s.

Maar we gaan het ook hebben over het lastigste onderdeel bij landschapsfotografie: het fotografisch lezen van het landschap. Hoe zet je de werkelijkheid om je heen naar een tweedimensionale foto? Waar ga ik staan en waarom eigenlijk juist daar? Welke lens gebruik ik en waarom? Hoe creëer ik die mooie diepte in mijn foto? Deze eerste stappen bij het maken van een landschapsfoto zijn zeer bepalend voor je uiteindelijke beeld. In de laatste uurtjes van de dag fotograferen we in het sfeervolle avondlicht de mooie IJssel. Een prachtig moment voor schilderachtige beelden.

Wat mee te nemen.

digitale camera en toebehoren, statief is aanbevolen.

Overig:

Tevens heeft u na deze workshop onbeperkt toegang tot de besloten Facebook groep Digidiaal Platform. De groep is bedoeld om de (oud) cursisten van Digidiaal een platform te bieden waar ze elkaar kunnen inspireren, vragen kunnen stellen, tips & tricks met elkaar kunnen delen en foto’s kunnen uploaden.

Voorwaarden: 

Minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers per workshop. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum of deelnemer kan reservering kosteloos omboeken naar een andere workshop. Bij slechte weersverwachtingen an workshop uiterlijk 2 uur voor aanvang telefonisch of per mail worden geannuleerd.

Workshopleider: Ernst Kremers

Schrijf je in voor een van de workshops

Landschap Fotografie

Mei 2024
87
  • 26-5
  • Duursche Waarden bij Wijhe
  • Ernst Kremers
  • 17:30 - 21:30 uur
Nieuw
© 2024 Digidiaal Fotografie en Beeldbewerking - Powered by Maatos