Tips voor een goede LinkedIn profielfoto!

Jan Haitsma
  | 
26 november 2020

Ik houd van mensen! 

En ik vind het geweldig om ze te mogen vereeuwigen op de gevoelige plaat.

Zo ook tijdens het Vacature cafe bij IJsseldelta center te Zwolle was team Digidiaal in opdracht van De Broekriem.nl  aanwezig. Wat een geweldige opkomst. Dit cafe was goed vertegenwoordigd door werkgevers, er werden diverse sollicitatieworkshops aangeboden en je kon vragen stellen aan professionele loopbaancoaches.

Aangezien sollicitaties in eerste instantie digitaal plaatsvinden, is een goede representatieve profielfoto een must, vooral op LinkedIn. Derhalve was ik als profielfoto fotograaf ook ingeschakeld. Tijdens de 2 durende “vacature cafe” ontstond er een lange rij met geïnteresseerden voor een nieuwe profielfoto. Yeahhh!

Voor mij is het hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Ik heb genoten van iedereen en heb er een feestje van gemaakt samen met Jan Haitsma . Om ervoor te zorgen dat iedereen aan de beurt kwam, had ik niet meer dan 2 minuten per persoon. *Direct werden de foto’s op de laptop geupload, zodat men op groot beeld hun favoriete foto kon selecteren bij Jan. 

En het leukste was dat zij ook meegenoten van ons feestjes! Dan is mijn missie geslaagd; in no time een ontspannen sfeer neerzetten, zodat men dit ook in de foto terugziet. Hier doe ik het voor! 

Zie hieronder de toppers van het Vacature Cafe en dank voor hun vertrouwen in mij.

Liefs, Seher

Lichtopstelling; 1 Profoto B2  umbrella met backpanel en speedlight om de achtergrond op te lichten.

*Tevens is gebruik gemaakt van tethered shooting (Tethered shooten houdt in dat je camera met een usb-kabel verbonden is met je computer. Elke foto die met je camera maakt wordt dan weergegeven op je computerscherm)

Enkele tips voor een goede LinkedIn profielfoto

1. RECENTE FOTO

Als jouw profielfoto sterk is verouderd, kost je dat bij een eerste ontmoeting direct een stuk vertrouwen.

2.LACHEN MAG!

Een natuurlijke lach met blote tanden of een vriendelijke glimlach zijn uitnodigender dan een strenge gezichtsuitdrukking.

Een lach zorgt ervoor dat je warmte uitstraalt en dus makkelijker benaderbaar. En nog een voordeel is dat wanneer je glimlacht, gebruik je bovendien spieren rondom je ogen die ervoor zorgen dat je net iets scherper kijkt.

3. KIJK IN DE CAMERA

Ik zeg altijd oogcontact geeft vertrouwen, zowel in persoon als digitaal.

4. KIES VOOR EEN NEUTRALE ACHTERGROND. 

Zwart of wit is altijd goed.

5.DE COMPOSITIE

Wat je laat zien is belangrijk. Maar ook de manier waarop je het laat zien is van belang. Onderzoek wijst uit dat er een ‘sweet spot’ is wat betreft compositie. Het ideaalplaatje bestaat uit je gezicht en de schouders. Niet meer, niet minder. 

Op de uiteindelijke (en bij gesneden) foto moet je hoofd niet te klein zijn. Profielfoto’s worden vaak klein weergegeven, dan moet je dus goed zichtbaar blijven.

6. KLEDING KEUZE. 

Kies voor een rustig kledingstuk, dus niet met drukke motieven/prints of sieraden. Aandacht moet naar jou gaan. Kijk goed welke kleuren wel en niet voor jou werken. Kijk bij daglicht voor de spiegel met welke kleuren je ogen oplichten en de teint in je gezicht mooi egaal wordt. Bij dames let op decolleté.

7.ZORG VOOR EEN KWALITATIEVE FOTO

Kies voor een foto waar je alleen op staat en ga geen mensen wegsnijden.

Te kleine foto’s met lage resolutie die vergroot worden, zien er onscherp uit. Dit komt je uitstraling niet ten goede.

Advies voor linkedIn is 400 x 400 pixels en niet groter dan 4 MB

Bij voorkeur vanaf je desktop je profielfoto op LinkedIn uploaded. Hierdoor blijft de kwaliteit van je foto gewaarborgd. Uploaded vanaf telefoon, geeft kwaliteitsverlies.

Is jou foto LinkedIn proof?

Check it gratis via snappr 

Wil je meer tips of ons inhuren voor een profielfoto, mail ons op info@digidiaal.nl

Wil je leren hoe je een portret goed belicht, volg de Masterclass Portrait & Fashion fotografie

Wil je leren hoe je mensen op een eenvoudige manier ontspannen op de foto krijgt. Binnenkort gaan we Portretfotografie voor beginners geven. Om op de hoogte te blijven, scroll naar boven en schrijf je in voor onze nieuwsbrief  of like onze Facebook pagina en abonneer je op onze evenementen.

Artikel uit de categorie:
Fotografie

0 Reacties op "Tips voor een goede LinkedIn profielfoto!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Digidiaal Fotografie en Beeldbewerking - Powered by Maatos