Workshop Smartphone Fotografie: Nieuw bij Digidiaal

Jan Haitsma
  | 
26 november 2020

Smartphone fotografie Workshop

Afgelopen maand hebben we onze 2e workshop Smartphone fotografie gegeven. Jan en Seher gingen mee en lieten zich inspireren door Patrick Nijhuis die deze workshop voor Digidiaal geeft. Zelf heb ik een iPhone 6 Plus, en dacht dat ik al aardig wat kennis had. Maar Patrick is een ware specialist op dit gebied. Op eenvoudige en inspirerende manier laat hij de cursisten zien en vooral beleven wat je kunt doen met een smartphone. En dan heb ik het natuurlijk over fotograferen en beeldbewerken op je telefoon.

We begonnen bij restaurant NuNu aan de rand van Schalkhaar met een heerlijk kopje koffie, het voorstelrondje en daarna ging Patrick van start om uitleg te geven over hoe je snel en goed een foto on-the-road kunt bewerken en posten op social media. Met een 3 stappen plan maakt Patrick iedereen gelijk al enthousiast. Beter kun je de workshop niet beginnen 🙂

Na een uur gingen we de prachtige natuur in gelegen bij voormalig klooster Sion. Tijdens de wandeling kregen we veel uitleg over composities, cameramogelijkheden en veel tips&tricks. de Wauw-factor was hoog! Super gaaf om te zien hoe Patrick op een informele manier de cursisten enthousiast kreeg. En de resultaten waren direct zichtbaar. Onderweg werden we nog verrast en getrakteerd door een lekkere versnapering en koffie/frisdrank. Ja ja, Patrick had zijn auto verstopt in het bos 🙂  Omdat het zo warm was die dag waren we hard aan toe aan iets fris en lekkers. Aan alles was gedacht.

De cursisten konden veel vragen stellen, en Patrick had overal een passend antwoord op.

Veel foto’s gemaakt en bewerkt tijdens de workshop middag. Wat een super leuke workshop is dit!

Wil je nog meedoen? op 30 september as is er nog een enkele plek.

Bijgaand een aantal Behind the Scene foto’s. Veel plezier en tot ziens.
Klik op de miniaturen voor groter formaat.

Jan Haitsma
1 augustus 2018

Artikel uit de categorie:
Fotografie

0 Reacties op "Workshop Smartphone Fotografie: Nieuw bij Digidiaal"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Digidiaal Fotografie en Beeldbewerking - Powered by Maatos