Workshop
Paarse Heide
Wat ga je leren?
- De basisprincipes van macro- en landschapsfotografie.
- Camera-instellingen
- Histogram
- Wisselwerking standpunt, lens en kader
- Kijken naar het licht
- Het creëren van diepte in een foto
- Gebruik statief
- Gebruik van diverse filters (polarisatiefilter, grijsverloopfilter en ND-filter)
- Weidse landschappen met groothoeklens
- Intieme landschappen met telelens
- Diverse benaderingen van macrofotografie
- Goed gebruik te maken van de ‘restvorm’ in het beeld
- Compositie en vlakverdeling
- Sturen van het oog van de kijker
Geniet je ook van de kleurrijke heidelandschappen midden in de zomer en wil je deze graag fotograferen? Als je in augustus in een prachtig heideveld staat lijkt er niets mis te kunnen gaan. Het ziet er voor het oog allemaal zeer fotogeniek uit. Maar om dit gevoel uiteindelijk goed met je camera te vangen blijkt in de praktijk toch iets lastiger. Het juiste moment, standpunt, kader en lichtval zijn belangrijke factoren hierbij. In deze workshop landschaps- en macrofotografie gaan we hiermee aan het werk. We werken we naar het laatste licht voor zonsondergang toe. Het moment voor sfeervolle opnames!
Hoe maak je nu een sfeervolle landschapsfoto? Welke techniek gebruik je? Hoe creëer je die mooie diepte in je foto? Hoe zet je de werkelijkheid om je heen naar een tweedimensionaal beeld? Naast de weidse uitzichten met de groothoeklens gaan we ook op zoek naar intieme landschappen. Daarnaast concentreren we ons ook op al het kleine werk wat er op de heide te vinden is. De kleine scherptediepte maakt macrofotografie lastig. Hoe pak je dat aan? Hoe creëer je een mooie sfeer in je beeld? Door goed gebruik van de juiste lens, een evenwichtige compositie, lichtgebruik en het bewust creëren van onscherpte fotograferen we al het kleine op een sfeervolle wijze. Lekker spelen met vorm, licht en kleur. We gaan stap voor stap de heide in al haar pracht in beeld brengen.
Het Wekeromse Zand op de Veluwe is een prima locatie om bloeiende heide te fotograferen. Weidsheid, licht, ruimte… In dit gebied heerst nog rust. We struinen door een uitgestrekt gebied met mooie uitzichten voor sfeervolle landschapsfotografie en prima mogelijkheden voor creatieve close-ups in een prachtig paars decor. Aan het einde van de workshop kun je bij mooi avondlicht het geleerde meteen in de praktijk toepassen voor een fraaie en sfeervolle plaat.
Wat mee te nemen.
digitale camera en toebehoren (extra geheugenkaartjes, accu’s, groothoeklens en/of macrolens, maar ook andere lenzen als je die hebt).
rijstzak en/of statief.
Een vuilniszak of broek die vuil mag worden om vanuit een laag standpunt foto’s te maken
Overige.
Tevens heeft u na deze workshop onbeperkt toegang tot de besloten Facebook groep Digidiaal Platform. De groep is bedoeld om de (oud) cursisten van Digidiaal een platform te bieden waar ze elkaar kunnen inspireren, vragen kunnen stellen, tips & tricks met elkaar kunnen delen en foto’s kunnen uploaden.
Voorwaarden: minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers per workshop. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum of deelnemer kan reservering kosteloos omboeken naar een andere workshop. Bij slechte weersverwachtingen kan workshop uiterlijk 2 uur voor aanvang telefonisch of per mail worden geannuleerd. Voor het volgen van deze workshop gaan we ervan uit dat je de basiskennis van fotografie enigszins onder de knie hebt. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.
Workshopleider : Ernst Kremers
Schrijf je in voor een van de workshops
Paarse Heide
Augustus 2024-
augustus 2025 Datum volgt tzt
-
Wekeromse Zand
-
Ernst Kremers
-
15:45 - 20:45 uur