Workshop
Herfst fotografie
Wat ga je leren?
- de basistechniek van bosfotografie
- De basistechniek van paddenstoelenfotografie
- Verschillende technieken voor creatieve herfstfotografie
- fotografisch lezen van het landschap
- vage achtergronden creëren door middel van diafragma
- creatieve witbalans en belichting
- High key en Low key
- Sfeer creëren in je foto
- Camera-instellingen
- Histogram
- Wisselwerking standpunt, lens en kader
- Kijken naar het licht
- Het creëren van diepte in een foto
- Gebruik statief
- Compositie en vlakverdeling
- Sturen van het oog van de kijker
In de herfst staat de Lochemse Berg voor gekleurde bossen, paddenstoelen, herfstlandschappen, sprookjesachtige bosfotografie, mist en glinsterende spinnenwebben. Een prachtige locatie voor sfeervolle herfstfoto’s.
Maar hoe fotografeer je licht in zo’n donker bos? Hoe breng je rust in deze wirwar van takken, bomen en kronkelende stammen? Hoe pak je dat fotografisch technisch aan? Wat voor brandpunt gebruik je om die prachtige zonnestralen vast te leggen? Hoe maak je een mooi beeld van een paddenstoel of kleurrijk herfstblad?
In deze workshop gaan we hiermee aan de slag. In de workshop komen verschillende technische aspecten aanbod, maar ook onderdelen als compositie, licht, standpunt, kader, sfeer en het ontwikkelen van het vermogen om wat je ziet met je ogen om te zetten in een spannende en creatieve herfstfoto. Hopelijk is het een vochtige ochtend met wat zonneschijn en kunnen we zonneharpen vastleggen!
In het Achterhoekse landschap bevindt zich de Lochemse Berg. In deze berg bevindt zich een diepe kuil, die werd gevreesd vanwege de ‘witte wieven’, die als witte nevels over heide en moerasgronden zweefden. De Lochemse Berg is een gevarieerd gebied met bossen, beukenlanen en houtwallen. De bergen zijn restanten van een stuwwal uit de ijstijd. We struinen over het glooiende landschap met mooie kansen voor sfeervolle bosfotografie, paddenstoelenfotografie en prima mogelijkheden voor creatieve close-ups in een prachtig herfstdecor. Genoeg te doen! Het doel is om met opgedane inzichten je eigen fotografie op een hoger niveau te brengen en om aan het einde van de dag met een sfeervol beeld thuis te komen…… maar natuurlijk ook om er een gezellig dagje fotograferen van te maken!
Wat mee te nemen.
digitale camera en toebehoren (extra geheugenkaartjes, accu’s, telelens, groothoeklens en/of macrolens, maar ook andere lenzen als je die hebt).
rijstzak en/of statief.
Een vuilniszak of broek die vuil mag worden om vanuit een laag standpunt foto’s te maken
Overige.
Tevens heeft u na deze workshop onbeperkt toegang tot de besloten Facebook groep Digidiaal Platform. De groep is bedoeld om de (oud) cursisten van Digidiaal een platform te bieden waar ze elkaar kunnen inspireren, vragen kunnen stellen, tips & tricks met elkaar kunnen delen en foto’s kunnen uploaden.
Voorwaarden: minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers per workshop. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum of deelnemer kan reservering kosteloos omboeken naar een andere workshop. Bij slechte weersverwachtingen kan workshop uiterlijk 2 uur voor aanvang telefonisch of per mail worden geannuleerd. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.
Voor het volgen van deze workshop gaan we ervan uit dat je de basiskennis van de fotografie onder de knie hebt en je je apparatuur kent.
Workshopleider : Ernst Kremers
Onder de inschrijfformulieren zie je voorbeeld foto’s herfstfotografie.
Schrijf je in voor een van de workshops
Herfst Fotografie
November 2025-
november 2025
-
Lochemse Berg
-
Ernst Kremers
-
9:00 - 14:00 uur