Betty van Engelen

Docent
Betty van Engelen

Contemplatieve Fotografie

Op mijn geboortekaartje staat “Elisabeth, maar we noemen haar Betty”. Als achtjarig meisje wilde ik zuster worden. Eenmaal zuster, wist ik zeker dat ik later docent, trainer of coach wilde worden. Na negen jaar als verpleegkundige in de wijkverpleging en de psychiatrie, werkte ik veertien jaar als docent/trainer bij hogescholen. Sinds juni 2006 heb ik mijn eigen bedrijf “Betty van Engelen, Fotografie & Coaching”.

 

Tijdens een burn-out in 2005 ontdekte ik de helende kracht van fotograferen. De foto’s die ik maakte, raakten mezelf en andere mensen diep. Al snel volgden uitnodigingen voor exposities en werd ik benaderd om foto’s voor websites en publicaties te maken. Toch duurde het een paar jaar voordat ik me echt “fotografe” durfde te noemen. Ik was immers een autodidact fotografe en dacht dat je minstens de fotovakschool gedaan moest hebben om je fotograaf te mogen noemen. 

 

Na mijn ontdekking van de Miksang, contemplatieve fotografie en het volgen van trainingen hierin (ook in het buitenland), heb ik echt mijn draai gevonden. Ik wil niets liever dan dat mensen bij hun gevoel komen en zich gaan verwonderen, zowel over zichzelf als over de alledaagse schoonheid, die altijd en overal om ons heen is. 

Foto's van Betty

© 2024 Digidiaal Fotografie en Beeldbewerking - Powered by Maatos