Jan Haitsma

Docent
Jan Haitsma

Oprichter en Eigenaar, Beeldbewerking, Basis Fotografie, div. workshops

Jan Haitsma is de oprichter en eigenaar van Digidiaal en geeft al meer dan 15 jaar op een enthousiaste manier trainingen in het vakgebied van Fotografie en Digitale Fotobewerking.

Jan heeft meer dan 20 jaar ervaring in het werken met Fotobewerkings-programma’s en nog veel langer is hij actief in de fotografie. Fotografie is er met de paplepel ingegoten, zijn vader en opa waren ook fanatieke amateurfotografen. Van hen heeft hij het vak geleerd. Het begon allemaal in de donkere kamer (doka). Van zwart-wit afdrukken tot digitale beeldbewerking. Jan heeft het hele traject doorlopen.

Hij is specialist in de Adobe pakketten: Adobe Photoshop en Lightroom en Luminar. Hij heeft zich deze software helemaal eigen gemaakt in de loop der jaren en ook eigen cursusboeken geschreven die gebruikt worden in de trainingen van Digidiaal.

Zijn grote voorbeelden zijn Deke McClelland en Scott Kelby.

Jan is actief in de Fotografie en Beeldbewerking en tevens actief in besturen van Fotoclubs en Stichtingen. Jan is oprichter en voorzitter van het Fotografen Platform in Schalkhaar. Dit is een Platform van fotografen en beeldbewerkers die maandelijks bij elkaar komen om van elkaar te leren en creatief bezig te zijn met Photoshop en Fotografie.

Maandelijks begeleidt hij de Photoshop groep in Schalkhaar. Deze groep is onderdeel van het Fotografen Platform, en al jaren actief met een vaste kern van leden. Daarnaast is Jan ook lid van 1 van de fotogroepen van dit Platform. Met fotograferen en beeldbewerken is hij dus dagelijks bezig. Het vakgebied verandert continu en daarom blijft het ook zo boeiend.

Foto's van Jan

© 2024 Digidiaal Fotografie en Beeldbewerking - Powered by Maatos