Ernst Kremers

Natuur-Landschap en Macro Fotografie

Docent
Ernst Kremers

Kijken, zien en ontdekken! Fotografie is meer dan een druk op de knop. Inmiddels geef ik al heel wat jaren met veel plezier fotoworkshops en cursussen op locatie aan natuurfotografen. Zowel aan prille beginners als de doorgewinterde gevorderden. Het is erg leuk om je eigen kennis en ervaring als professioneel fotograaf over te brengen op enthousiaste belangstellenden die willen groeien in hun fotografie. Een workshop bestaat uit praktische uitleg, voorbeelden, tips, theorie en toepasselijke foto opdrachten. De nadruk ligt op de praktijk en de persoonlijke begeleiding in het veld.

Als professioneel natuurfotograaf werk ik vanuit mijn woonplaats Holten, aan de rand van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, o.a. in verschillende natuurgebieden in de regio. Voor tijdschriften, bedrijven en natuurorganisaties. Van spectaculaire overzichten tot het fotograferen van kleine details. Zoekend naar ander en creatiever beeld. Belangrijk aspect in mijn fotografie is de weergave van sfeer. Met licht, vorm en kleur probeer ik de beleving van een plek mee te geven. Als het nodig is wachtend op het mooiste licht en de beste omstandigheden voor een optimale sfeer. Het gaat mij in natuurfotografie niet om de wetenschappelijke feiten en gegevens. Maar ik kijk met verwondering naar het verloop van de seizoenen en de voortdurende kringloop van de natuur.

In mijn workshops wil ik graag deze verwondering overbrengen. Het fotografisch kijken, zien en ontdekken. Niet de techniek staat voorop. Het gaat mij om de mens achter de camera. Beleving van de natuur en dat omzetten in beeld is mijn grote passie die ik graag overbreng op de deelnemers van de workshops bij Digidiaal.

Foto's van Ernst

© 2024 Digidiaal Fotografie en Beeldbewerking - Powered by Maatos